четвъртък, 20 декември 2012 г.

GM и PSA с нови намерения за своето сътрудничество

След като в началото на годината разбрахме, че Съюзът между PSA и GM е факт, стана ясно, че намеренията на двете компании са да работят над развитието на  платформата Epsilon II (Третото поколение на Citroen C5 ще бъде построено върху платформа от Opel!) и разработка на съвместен модел предназначен за пазарите в Южна Америка и Мексико. Тези дни стана ясно, че двете компании не са успели да се договорят за тези два проекта и съвместна работа по тях  е спряна. Според изнесено официално съобщение пред медиите обаче става ясно, че до края на 2016 година ще видим първите рожби на съвместното сътрудничество между двете компании. Това ще са: компактен MPV модел с емблемите на Opel (като става въпрос най-вероятно за наследника на Opel Meriva ) и нов кросоувър модел за Peugeot. Като се има предвид, че до края на следващата година трябва да бъде представен Peugeot 2008, можем да очакваме, че в близко бъдеще ще видим производствена версия и на  Peugeot SxC Concept
Не на последно място е и разработката на нов миниван, който ще се предлага с емблемите на Opel, Vauxhall, Peugeot и Citroen.  Явно Peugeot 807 и компания ще се сдобият с наследник, а за Opel се отваря нова възможност да навлязат в този сегмент след фиаското през 90-те години с Opel Sintra. 
В допълнение се казва, че двете компания ще работят усилено над развитието на 3-цилиндровите агрегати, които в момента са налични в моделите на Peugeot и Citroen. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар