четвъртък, 12 септември 2024 г.

MG Windsor представен в Индия с цена от 12 000$

 

Представеният миналата година електрически хеч Baojun Cloud, който е разработен съвместно GM ще се предлага и с емблемите на MG. Това стана ясно днес, след състоялата се официална премиера на MG Windsor в Индия. Вдъхновен от нежните извивки на облаците, дизайнът на MG Windsor е едновременно футуристичен и елегантен. Меките линии и плавните преходи създават усещане за движение, дори когато колата е паркирана. Съчетавайки привлекателен дизайн, комфортен интериор, впечатляващи технологии и достъпна цена, този автомобил определено си заслужава вниманието. Ако търсите нещо различно и искате да се откроите от тълпата и живеете в Индия и региона, Baojun Cloud EV може да бъде точно това което търсите.

Като цяло интериорът на Windsor е идентичен с този на Cloud и качвайки се в модела на MG, сякаш се пренасяш в свят на лукс и технологии. Просторният интериор е обвит в приятни на допир материали, а централната конзола с 10.1 или 15.6-инчовият си сензорен екран за инфо-развлекателната система е истински център на внимание. Всички функции са лесно достъпни, а интуитивната система за управление позволява да се фокусираш върху пътя. Пред водача място намира 8.8-инчов цифров инструментален панел за най-важната му необходима информация по време на път. За разлика от модела на Baojun, за по-бързо е безопасно управление на климатичната система, тя се контролира от физически контроли позиционирани под централният дисплей. Предните плюшени седалки могат да бъдат оборудвани с вентилираща и масажна функция, а облегалките на задните седалки се накланят до 135 градуса. Срещу доплащане са  налични и неща като: панорамен покрив, озвучителна система с 9 високоговорителя, амбиентно осветление, поставка за безжично зареждане на телефони и т.н. На борда място намират най-новите технологии и асистиращи системи за водача които включват: адаптивен круиз контрол, автоматично спиране в извънредни ситуации и система за предупреждение при напускане на лентата, а мултимедийната система предлага възможност за безжично свързване на смартфон и навигация с гласови команди.

Електрическият мотор на MG Windsor с мощност 136 к.с., осигурява плавно и тихо ускорение, което е идеално за градските условия. Автомобилът е пъргав и лесен за маневриране, а окачването е настроено така, че да абсорбира неравностите по пътя и да осигури комфортно пътуване. Тяговата батерия е с капацитет от 38 кВтч, която осигурява пробег до 331 км., а нейният заряд със скорост на зареждане от 45 kW от 0 до 80%, отнема 55 минути. Това са значително по-слаби параметри от тези на Baojun Cloud, но трябва изрично да споменем, че моделът на MG в Индия ще стартира с цена от 11 895 долара, без обаче да е включена цената на батерията. За сметка на това собствениците ще плащат наем в размер от 4 цента на изминат километър без да се притесняват за обслужване и гаранционни условия. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар