петък, 9 август 2024 г.

Kia K8 с обстоен фейслифт


Наследника на Kia Cadenza, бе представен през 2021 година под името Kia K8 . Днес пред нас са първите изображения на обновената версия на един от най-стилните и модерни седани на корейската марка, която обещава да го направи още по-атрактивен и технологичен. От тях става ясно, че дизайнът на обновената K8 ще бъде усъвършенстван с по-смели линии и по-изразителна предница, издържана в новият стил на марката наложен от нейните електрически модели. Предната част е изцяло нова с вертикални LED светлини и затворена радиаторна решетка. В задната част разликите са по-малки. Там наблюдаваме нов дизайн на бронята и ревизирани Y-образни светлини. В следствие на всичко това общата дължина на модела е нараснала с малко над 3 см., което не се отразява по никакъв начин на така или иначе просторното вътрешно пространство. 

Интериорът също е претърпял значителни промени, но не се наемаме да даваме оценка за това дали е станал по-добър, тъй като това е въпрос на вкус. Трапецовидният цифров панел пред водача е отстъпил място на правоъгълен такъв с два широкоекранни дисплея и нова графика. Инфо-развлекателната система е от ново поколение с възможност за актуализация по въздуха, но собствениците трябва да имат предвид, че за нея марката бе обвинена в събиране на данни за навиците на шофиране на водача, които са продавани на застрахователни компании, което е грубо нарушение на личното пространство имайки предвид и наличната технология за стартиране на автомобила с пръстов отпечатък. Предните седалки в обновеният седан са станали още по-удобни благодарение на интегрираните въздушни мехури. На борда серийно място ще намира и разширеният пакет за подпомагане на шофирането, която позволява автономно шофиране от ниво 2+.

Под капака на фейслифт версията на Kia K8, място ще намират познатите атмосферни бензинови мотори с работен обем от 2.5 и 3.5 литра, като последният може да бъде оборудван с LPG система. Все още няма информация за това, дали тяхната мощност ще бъде редуцирана, но със сигурност те ще бъдат куплирани серийно с 8-сетепнна, автоматична трансмисия и възможност за задвижване на четирите колела. Дизеловата версия отпада от гамата на модела, но е налична хибридна модификация с 1.6 литров турбо агрегат съчетан с електромотор, чиято обща мощност възлиза на 227 к.с. Тя обаче ще бъде налична на пазара не по-рано от есента на тази година. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар