сряда, 3 юли 2024 г.

Pagani Huayra Epitome произведен в един екземпляр


В света на хиперкарите, където екстремните характеристики и безбожните цени са норма, Pagani Huayra Epitome се издига над останалите. Този ексклузивен звяр, произведен само в един екземпляр е олицетворение на върховите постижения в автомобилния дизайн и инженерство. Той ще бъде произведен в един единствен екземпляр по поръчка на анонимен клиент, а неговото развитие е отнело около година и половина. 

Дизайна на Epitome се различава от този на останалите версии на Pagani Huayra и веднага може да бъде разпознат. Вдъхновен от елегантните линии на самолетите, Huayra Epitome е визуален шедьовър, съчетаващ аеродинамиката с брутална красота. Изработен изцяло от карбонови влакна, автомобилът е лек и здрав, а всеки елемент е проектиран за максимална ефективност. Каросерията е изработена от карбонови сплави с интегрирани сини нишки, които  правят модела още по-уникален. 

По подобие на всички модели на Pagani и този може да се определи не само екстремен хиперкар, но като произведение на изкуството. Всеки екземпляр е персонализиран според желанията на собственика, с интериор, изработен от най-висококачествени материали. Като цяло той не се различава от този на Pagani Huayra BC Pacchetto Tempesta например, но при по-внимателно вглеждаме откриваме нова централна конзола между седалките, чиито главен акцент разбира се остава ръчно изработеният механизъм на скоростният лост. 

Като стана въпрос за скоростен лост, трябва да споменем, че Huayra Epitome е единственият екземпляр от моделното семейство на Huayra, оборудван с механична скоростна кутия. В случая тя е 7-степенна, тридискова разработена специално за модела от Xtrac и придава движението към задните колела чрез електронно контролиран диференциал. За задвижване моделът продължава да разчита на познатият 6.0 литров, V12-цилиндров би-турбо мотор доставян от AMG, чиято мощност тук е 864 к.с. Производителят не съобщава времето за ускорение, но споменава, че максималната скорост е ограничена по електронен път на 350 км/ч. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар