четвъртък, 16 ноември 2023 г.

Renault обяви възраждането на модела Twingo

 Френската марка усилено работи по възраждането на някои нейни култови модела, които ще станат част от електрическата флотилия на Renault. След като стана ясно, че съвсем скоро ще станем свидетели на появата на възродения Renault 5, след което ще видим и възроденото Renault 4, което ще се превърне на кросоувър чиито линии бяха представени в концепцията  Renault 4Ever Trophy Concept, сега марката представя своето виждане за евентуален наследник на Renault Twingo. 

Производствената версия на новото twingo EV се очаква да бъде представена през 2026 година. Все още липсват каквито и да е подробности относно бъдещият модел, но става ясно, че бъдещият електромобил ще бъде разработен и произвеждан в Европа и ще се предлага с цени под 20 000 евро. 

Главният изпълнителен директор на марката заяви още, че новото Twingo ще промени играта и ще бъде ефективен отговор срещу нарастващите китайски съперници. Според източници близки до марката става ясно, че новото Renault Twingo ще  бъде базирано върху CMF-BEV платформата на марката и ще разполага с най-добра ефективност в своя клас с разход от 10кВтч./км. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар