понеделник, 28 август 2023 г.

IM LS6 събра 6 000 заявки в денят на своята премиера

 Китайската марка IM, създадена от SAIC и Alibaba, представи своят трети модел наречен LS6. Новият електрически, купеобразен - SUV, бе представен официално пред публика този уикенд и в рамките на 8 часа, той получи над 8 000 заявки. Цените на IM LS6 стартират от 31 500 долара, като първите бройки до клиентите трябва да пристигнат до края на тази есен, а от началото на 2025 година марката възнамерява да стартира и експорт на модела. 

IM LS6 е с дължина 4.9 метра и е базиран върху познатата платформа на компанията, която е основа и за останалите два модела на марката. Въпреки това, новият SUV ще бъде позициониран под IM LS7 и L7, но няма да бъде лишен от технологиите налични в останалите модели на  на Intelligence Motors. Като стана въпрос за технологии, трябва да споменем, че същите ще бъдат налчни в най-скоро време в моделите на Audi, особено що се отнася за тези които намират място в кабината и позволяват на инженерите да намалят окабеляването с над 30%. 

Архитектурата на IM LS6 е проектирана за напрежение от 500 или 900V, което позволява на собствениците в рамките на 15 минути да заредят енергия в тяговата батерия достатъчна за изминаването на 500 км, като първите 5 минути осигуряват изминаването на 200 км. Автономията на модела в най-добрият случай възлиза на 750 км., според китайският цикъл на измерване. Моделът ще се предлага с два електромотора, но в две версии на мощност. Базовият модел ще разполага с обща мощност от 632 к.с., а върховата версия с 787 к.с. като реалната мощност доставяна към колелата не се споменава. За сметка на това става ясно, че върховата версия ще може да достигне скорост до 252 км/ч., а за ускорението до 100 км/ч.  ще са нужни по-малко от 3.5 секунди. 

Интериорът е издържан в познатият стил на марката с емблематичният вече за марката прибиращ се цифров панел с два сдвоени екрана и без каквито и да е физически бутони по таблото. И тук срещу доплащане ще бъде наличен рязаният волан, а на централната конзола е позициониран вертикално разположен тъчскрийн дисплей за управлението на климатичната инсталация и различните системи в автомобила. Серийно на борда място намира и автономна система за шофиране от 3-то ниво с лидар технология и множество HD камери. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар