петък, 14 юли 2023 г.

BAIC и BAW представят триредов SUV с удължен обхват под името Stone (Polestones)01

 Концерна BAIC е готов да предложи на пазара хибриден SUV модел, който трябва да бъде наличен с цени между 42 000 и 70 000 долара. Той ще се предлага под новата марка Stone (Polestones) и ще носи обозначението - 01. Моделът е разработен съвместно концерна BAW, който ще отговаря и за неговото серийно производство, а дизайна е дело на Pininfarina. 

С дължина от 5.05 метра и междуосие от 3.01 метра, китайският хибриден SUV ще предлага място за 7 човека. Към момента липсват снимки на интериора, но според неназовани източници на борда място ще намират до три дисплея, а опционално ще се предлага автономна система за шофиране доставяна от Xiaomi с три лидара, която ще предоставя автономия от ниво - 3. 

За задвижване Stone 01 ще разчита на хибридна система с разширен обхват, която се състои от 1.5 литров, бензинов мотор с мощност 152 к.с., който ще влиза в ролята на генератор и два електромотора позиционирани на предния и задния мост с мощност съответно от 204 и 272 к.с. Тяговата батерия отговорна за движението в изцяло електрически режим ще се доставя от CATL, но нейният капацитет не се съобщава. 


+++++++++++++++++++++++++++++++++

След официалната премиера на модела станаха ясни детайлите и около интериора на Stone 01, наричан още и Jishi 01. моделът ще се предлага в конфигурация от 6 или 7 места, като при всички случаи първите два реда седалки са с индивидуални кресла оборудвани с подгрев, масажна и обдухваща функция. 12.3-инчовият цифров инструментален панел и 15.3-инчовият екран за инфотайнмънт системата с гласов контрол идват серийно за модела, но позиционираният на тавана 21-инчов монитор ще се поръчва допълнително, както и четиризоновата климатична инсталация. За модела са предвидени и редица къмпинг принадлежности, включително тента и многофункционална задна врата. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар