петък, 2 юни 2023 г.

KG Mobility Tivoli е поредният ребрандиран модел на марката, който получава и фейслифт


 След Rexton и Khan, сега KG Mobility обновява и SsangYong Tivoli , като му придава малко по-агресивно и модерно излъчване, което би трябвало да привлече по-младите клиенти на марката. Най-малкият модел в гамата получава нова предна броня, радиаторна решетка и по-големи декоративни "вежди" на калниците, но задницата остава почти непроменена. Успоредно с Tivoli, фейслифт получава и седем местната версия която се предлагаше като SsangYong XLV. При него промените са по-обстойни, тъй като вече моделът е  приобщен към моделното семейство на Tivoli и ще се предлага като KG Mobility Tivoli Air. 

По отношение на интериора, промените се виждат трудно, но все пак новата леко променената конзола с новата версия на мултимедийната система с 9-инчов екран и сензорните контроли за управлението на климатичната инсталация, правят впечатление. Оборудването на борда включва 14 асистента подпомагащи шофирането, а за безопасността на пасажерите и водача се грижат серийните 7 въздушни възглавници. 

Под капака на обновеният кросоувър място ще намира 1.6 литров, атмосферен бензинов мотор с мощност 126 к.с. и 1.5 литровият, турбо бензинов мотор с неговите 163 к.с., като триредовата модификация се предлага само с него. При всички случаи трансмисията е 6-степенна, автоматична задвижваща предните или четирите колела в зависимост от модификацията. 

Продажбите на обновеният KG Mobility Tivoli и съответно Tivoli Air се предлага за сега само в Южна Корея с цени стартиращи от 13 652 долара. Нищо не се споменава за по-луксозната версия, която се предлагаше като SsangYong Korando и на свой ред разполагаше с лека хибридна технология както и с дизелов агрегат. Най-вероятно тя отпада от гамата на марката и ще бъде заменена от изцяло електрически модел. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар