сряда, 10 май 2023 г.

Концепцията за електрически хотхеч Alpine - A290_B ще се превърне в сериен модел през 2024г.

 Френската марка напомня за себе си с нейната версия на предстоящото Renault 5, което трябва да бъде представено официално до края на тази година. Версията на Alpine, представена като концепция е наречена A290_B, а нейната серийна версия трябва да бъде представена през следващата година. Впечатление прави, че предложението на Alpine разполага само с две врати и предлага значително по-агресивна визия, която се надяваме, че ще остане и в производственият модел. Според главния дизайнер на марката, производственият модел ще запази над 85%, от визията на концепцията, което обаче не важи за интериора. 

Пренасяйки се вътре, то там наблюдаваме футуризиъм със спортно излъчване. Водачът е разположен централно, а от двете му страни са разположени две карбонови седалки за неговите спътници. 

Информацията относно задвижването на Alpine A290_B е оскъдна и марката не се ангажира с подробности, но става ясно, че серийният модел ще се задвижва от електромотор задвижващ задните колела с мощност 215 к.с., а в по-късен етап марката ще предлогжи и версия с мощност 268 к.с. 




Няма коментари:

Публикуване на коментар