вторник, 9 май 2023 г.

BAW лансира в Испания електрическият Invicta Pony с цена от 17 000 евро

 Благодарение на регламента L7e, китайският концерн BAW успява да легализира в Европа, своят микро електромобил Yuanbao S3 ,който бе представен в Китай в началото на миналата година. Първата страна която предлага китайският модел е Испания. Там е наличен под новосъздадената марка Invicta и носи името Pony. Разликата с оригинала е единствено в наличието на новата декоративна решетка и лайсни и по-високото ниво на комплектация, която включва серийни LED предни светлини. 

Задвижването е единтично с това на китайската версия със задно разположен електромотор с мощност 27 к.с. и автоматична трансмисия. За Европа е избрана литиево-желязна батерия с капацитет 13.7 кВтч., която на хартия осигурява автономия от 170 км. Максималната скорост е ограничена на 100 км/ч., а времето за зареждане на батерията отнема минимум 6 часа. 

Интериора е без промяна с цифров инструментален панел пред водача и мултимедийна система, чиито екрани са с размер от 10.2-инча. В серийното оборудване влизат неща като: климатик, ел. пакет, мултифункционален кожен волан и др. Цените на Invicta Pony в Испания, стартират от 16 995 евро. Трябва да припомним, че в Китай еквивалентната версия на модела се предлага от около 6 500 долара. За сега не е потвърдено наличието на версията с пет врати Yuanbao S5, но при евентуален успех на тривратата версия китайската компания би могла бързо да предложи и моделът с място за четирима. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар