понеделник, 20 март 2023 г.

Kia EV5 Concept представя електрическата алтернатива на Kia Sportage

 След представянето на Kia EV9, сега корейците показват концепция на нов електрически SUV, наречена - EV5. Според информацията, това ще бъде новият глобален SUV на марката с нулеви емисии и е базиран върху модулната E-GMP платформа с 800 волтова архитектура на електрическата система. Дизайна видимо е издържан в стила на EV9, но притежава характерните за концептуален модел детайли, който ще отпаднат в серийният модел.

 С размери съответстващи тези на Kia Sportage, концепцията която виждаме днес предлага място за 4 човека с индивидуални кресла, които се завъртат на 90 градуса за по-лесен изход от купето, чиито врати са срещуположно отварящи се. Детайл който със сигурност ще отпадне в производственият модел, както и изчистеният интериор в който освен странният дизайн на волана впечатление прави и липсата на каквито и да е отвори за климатичната инсталация. В багажника е интегрирана пейка за отдих с маса, която ще позволява да се наслаждавате на природата докато чакате батерията да се зареди. 

По отношение на задвижването не се споменава нищо освен, че автономията която ще достига моделът е в рамките на 700 км, което е твърде оптимистично. Двустранното зареждане ще бъде част от оборудването на бъдещият електрически SUV, а времето за зареждане чрез бързо зарядна станция от 20 до 80%, ще бъде в рамките на 20 минути. Производствената версия на Kia EV5 Concept, трябва да бъде представена до края на тази година, като първоначално продажбите ще стартират в Китай, където ще се и произвежда. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар