понеделник, 16 януари 2023 г.

Yudo Yuntu е електрически модел за провинциалните градове в Китай

Представена през 2015 година китайска компания Yundu Motors e специализирана върху производството на електрически модели, насочени към клиентите с по-малки доходи извън големите градове. Това означава, че нейните автомобили не разполагат със сертификат за употреба в големите мегаполиси, поради което годишните продажби не могат да надхвърлят 10 000 бройки. Това обаче не притеснява марката, тъй като същата е субсидирана от китайското правителство, което е и неин главен акционер. 

От тази година единственият предлаган модел наречен Yudo Pi-1 и неговата по-скъпа модификация Pi-3, получават нова версия наречена Yundu (Yudo) Yuntu. Тя е насочена към младите клиенти на компанията и разполага със значително по-модерен дизайн, за които новите собственици ще трябва да отделят поне 13 400 долара за да се сдобият с нея. Какво предлага интериора обаче все още остава загадка, тъй като негови снимки все още не са разпространени. Очакваме те да станат достъпни до края на месеца и съответно добавени към този пост. Според информацията моделът ще предлага място за 5 човека и багажно пространство от 310 литра, а на борда място ще намира система за събиране на виртуални пари при икономично каране, с които ще можете да закупувате различни приложения за инфотайнмънт системата. Също така моделът ще се предлага в различни нива на оборудване (Chasing Dreams, Rainbow Sweetheart, Legend of Green Shadow, Mecha Rabbit и Racing Attack), насочени към различни вкусови предпочитания и такива насочени към дамите. 

За задвижване Yudо Yuntu, разчита на синхронен електродвигател с мощност 95 к.с. и батерия с капацитет от 41 кВтч, коятo ще предлага автономия от 325 км. Според направените проучвания на марката в по-малките градове на страната, тази автономия е достатъчна за да позволи в рамките на една седмица, собствениците да зареждат своите модели не повече от един път. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар