понеделник, 16 януари 2023 г.

Dongfeng Nano Box е по-добрата Dacia Spring

 Не е тайна, че електрическата Dacia Spring се произвежда в Китай, където на местна почва се предлага под имената: Dongfeng E1, Aeolus EX1, Fengxing T1 и Dongfeng Nano Box. тази година обаче марката ще предложи обновена версия на модела, която ще разполага със значително по-модерен дизайн и изцяло нов интериор, който се фокусира върху младите хора. Продажбите на Dongfeng Nano Box в Китай ще стартират от тази пролет, като цените ще се движат в диапазона между 8 800 и 9 600 долара в зависимост от оборудването.

Малко по-високата цена на обновеният модел се оправдана от новият интериор, като сега разполага с 7-инчов, цифров инструментален панел пред водача и 10-инчов тъчскрийн за инфотайнмънт системата. Налична за модела ще бъде и опция за дистанционно отключване на вратите и управление на климатичната инсталация, чрез приложение на мобилният телефон на собственика, от което може да бъде следено и моментното състояние на батерията. 

Освен новият дизайн и интериор, обновената версия на Nano Box може да се похвали и с малко по-голяма мощност и нов електромотор с  мощност 45 к.с. Той позволява употребата на значително по-лека батерия доставяна от CATL, която въпреки по-малкият си капацитет от - 16 кВтч. е достатъчна да бъдат изминати до 100 км. Базовата версия няма да се предлага с възможност за бързо зареждане и на собствениците ще им бъдат необходими поне 3 часа за да заредят литиево-фосфатната батерия. Когато автомобилът е оборудван с възможност за бързозареждане времето за зареждане от 10 до 80% се скъсява до 50 минути. 

Успоредно с Dongfeng Nano Box, бе представена и нова версия на Dacia Spring, наречена "Extreme",  която разполага с по-мощната версия на новият електромотор чиято мощност сега възлиза на 65 к.с. За него е предвидена и батерия с капацитет 27.4 кВтч., която осигурява автономия от 220 км. Новата версия на Dacia Spring обаче ще бъде достъпна в Европа едва в края на годината с цена от 24 900 евро. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар