неделя, 29 ноември 2020 г.

Първи снимки на Dacia Spring

 Румънците показаха производствената версия на концепцията Dacia Spring, чиито продажби ще започнат от третото тримесечие на следващата година. От снимките разпространени в мрежата става ясно, че дизайнът на първият изцяло електрически модел на румънците е изцяло идентичен с този на концепцията показана в началото на годината. 


Задвижването се осъществява, чрез електромотор с мощност 43к.с. и батерия с капацитет от 23.4кВтч., която осигурява пробег от 230км. Времето за пълно зареждане на батерията отнема 13 часа, а чрез бързозарядна станция за 1 час могат да бъдат възстановени 80%. от заряда в батерията. 


Интериора е идентичен с този на Renault City K-ZE, което не е изненада, тъй като румънският модел е базиран именно на френският модел. На борда могат да намират място неща като: мултимедийна система с 7-инчов дисплей, камера за заден ход, климатик, пълен ел. пакет и др. Цените на базовата версия няма да надхвърлят 18-19 000 евро, което автоматична ще го направи най-евтиният електрически модел в Европа. До края на 2021 година се очаква и товарна версия на модела с две места и товароносимост от 470кг. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар