неделя, 29 ноември 2020 г.

Екзотични: Ramsmobile X2

 Беларуската компания Ramsmobile, официално обяви, че започва производството на модела - Х2. Това е спорно изглеждащ високопроходим автомобил насочен към платежоспособни клиенти, които могат да отделят минимум 1.7 млн. долара за да го притежават. Въпреки, че моделът има конкуренция в лицето на  Rezvani Hercules и Tank, производителят твърди, че реално неговото предложение е без аналог, тъй като е разработен от нулата и притежава редици нови технологии, които са защитени и патентовани. 


Конструкцията е монококова и изработена от екзотични материали като карбон, титан и дори кевлар за тези, които искат бронебойна защита. Пълната херметизация на купето пък дава възможност на X2, да не потъва в случай, че автомобилът попадне в открито море. Окачването и кормилното управление също са специално разработени за модела, а общото тегло варира между 1500 и 2700кг. в зависимост от оборудването. 


За задвижване Ramsmobile X2, разчита на 6.6 литров, турбо дизел от GM, с мощност 550к.с. Версията, която обаче ще бъде предпочитана разполага с 6.5 литров, компресорен, V8-цилиндров, бензинов мотор, чиято мощност може да достигне впечатляващите 1200к.с. С него по-леката модификация ускорява от 0 до 100км/ч. за 3.3 секунди. Задвижването е 4х4, а срещу доплащане се предлага и верижно задвижване, което реално може да ви измъкне от всякакви ситуации. 


Купето предлага място за 4 или 6 човека в зависимост от версията, като на борда не липсва почти нищо, което да задоволи прищявките и на най-взискателните клиенти, като доказателство за това е факта, че седалката на шофьора може да се изработи по индивидуална поръчка, като все взимат мерки и отливки от самият клиент. Компанията възнамерява да произведе 12 бройки от този модел, чието производство ще се осъществява в Мексико, а през 2022 година е насрочена премиерата на нов модел, чието име ще бъде Cerberus.

Няма коментари:

Публикуване на коментар