сряда, 9 ноември 2022 г.

Audi Q8 E-Tron и Q8 E-Tron Sportback представени официално

 Фейслифт версията на електрическите Audi E-Tron и E-Tron Sportback, присъединява официално към моделното семейство на Q8 и вече ще носят името Q8 E-Tron и Q8 E-Tron Sportback. Външните промени и при двете версии са видими от пръв поглед, като впечатления правят новият дизайн на броните, променената декоративна решетка снабдена с активни ламели за охлаждане и фаровете с нова оптика. В задната част дизайнерите са били по-пестеливи, като само бронята е променена, но въпреки това всички тези обновени детайли допринасят за оптимизиране на аеродинамиката, която при версията Sportback е постигнат коефициент на челно въздушно съпротивление от 0.24. 

В интериора промените са минимални. Впечатление прави единствено новият дизайн на волана, но производителят съобщава, че вече всички материали вложени в изработката на интериора са изработени от рециклируеми или отпадъчни материали. Инфотайнмънт системата е от нова поколение, а оборудването е станало по-богато, като вече за модела се предлагат предни седалки с масажна и вентилираща функции и възможност за дистанционно паркиране, чрез апликация на мобилният телефон с който собственикът може да управлява своят автомобил със скорост до 5 км/ч. 

Моделното семейство на Audi Q8 E-tron ще се предлага във версии 50 и 55 с два електромотора с обща мощност от 340 и 408 к.с. и батерии с капацитет съответно от 95 и 114 кВтч., които осигуряват автономия между 490 и 600 км. Най-мощната версия SQ8 E-Tron е оборудвана с три електромотора с обща мощност от 503 к.с. и батерия с капацитет от 114 кВтч., осигуряваща автономия до 510 км. Ускорението от 0 до 100 км/ч. варира между 4.5 и 6 секунди в зависимост от модификацията, а максималната скорост е електронно ограничена на 200 или 210 км/ч. Това, което най-много интересува бъдещите собственици на електрическите модели е времето, за което могат да заредът батериите на своите автомобили. При Q8 E-Tron, те не трябва да имат притеснения, тъй като всички версии разполагат с възможност за бързозареждане и в рамките на 31 минути ще могат да дозаредят батериите на своите модели с енергия достатъчна да бъдат изминати до 420 км. 

Продажбите на Audi Q8 E-Tron и Q8 E-Tron Sportbac ще стартират в Европа от февруари месец - 2023 година, като цените спрямо предходните модели ще бъдат завишени с около 5%. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар