четвъртък, 27 октомври 2022 г.

Alfa Romeo Giulia и Stelvio с леки козметични промени

 Новините от италианската марка не са много и за това си струва да отбележим освежаването на най-продаваните в момента нейни модели, а именно Alfa Romeo Stelvio и Giulia. Това става точно 5 години след тяхната премиера и най-вероятно в един по-късен етап ще станем свидетели на още едно, по-обстойно обновяване на моделите, тъй като техни преки наследници няма да има или поне, не такива с ДВГ. 

И при двата модела визуалните промени се свеждат единствено до леко обновената радиаторна решетка и въздухозаборници на броните, както и новите LED - матрични и адаптивни предни светлини, които видяхме в Alfa Romeo Tonale. В интериора промените са по-видими. Волана и скоростният лост са с нов дизайн, както и оформлението на централната конзола между предните седалки, но най-голямата новост е наличието на 12.3-инчов  цифров инструментален панел пред водача с възможност за смяна на интерфейса. Инфотайнмънт системата с 8.8-инчов екран е от ново поколение и позволява на водача да управлява някои от функциите в автомобила, чрез мобилният си  телефон, ако същият е свалил необходимото приложение. На борда място намира разширен пакет за подпомагане на шофирането, който достига 2-ро ниво на автономно управление. 

И за двата модела ще се предлага модифицираният - 2.1 литров, турбо дизел с мощност от 160, 190 и 210  к.с. Бензиновият 2.0 литров, турбо мотор ще продължава да бъде наличен във версии с 200 и 280 к.с. При всички случаи трансмисията е 8-степенна, автоматична задвижваща задните колела, като за по-мощните версии е налично и задвижването 4х4, което също е подобрено. За сега нищо не се споменава относно спортните версии - Quadrifoglio, но най-вероятно, те ще бъдат представени до края на годината. 

Продажбите на обновените Giulia и Stevlio ще започнат от началото на следващата година с цени от 49 900 евро за седана и 56 000 евро за SUV модела. 



 

Няма коментари:

Публикуване на коментар