сряда, 24 август 2022 г.

Третото поколение на Toyota Sienta представено в Япония

 Имаме чувството, че новото поколение на Toyota Sienta, което бе представено преди дни е реализирано с останали части и детайли в склада на Toyota. Явно японците си падат причудливите дизайни, тъй като предходното поколение на модела, което също не блести с дизайнерски изяви е сред 20-те, най-продавани модела в родината си. Трябва да признаем, че еднообемната каросерия предлага значително пространство и практичността на този модел е на ниво, а благодарение на факта, че новото поколение на модела е по-високо с 2 см., вътрешното пространство е нараснало. 

В интериора нещата не са толкова зле. На разположение са всички нови технологии с които марката разполага, а пред водача място намира цифров инструментален панел. Мултимедийната система е серийна за модела и е налична с 8 или 10.5-инчов дисплей в зависимост от модела. Както до сега Toyota Sienta ще се предлага във версия с 5 и 7 места, като задните странични врати са електрически. 

За задвижване моделът разчита на 3-цилиндров, 1.5 литров, бензинов мотор с мощност 120 к.с., куплиран серийно с CVT трансмисия. Алтернатива е хибридната версия с 1.5 литров мотор с мощност 91 к.с., съчетан с електромотор с мощност 80 к.с., куплирани с e-CVT трансмисия. Предвидената батерия е с капацитет от 6.5 Ah., което означава, че пробег в изцяло електрически режим не е възможен. Задвижването се осъществява посредством предните колела, но срещу доплащане за хибридният модел може да се поръча и допълнителен електромотор на задният мост с мощност 3к.с., задвижващ съответно задните колела в случай при нужда. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар