вторник, 30 август 2022 г.

Концепциите на Dongfeng Mengschi M-Terrain и M-Terrain S са готови за серийно производство

 Китайската марка Dongfeng, представя нова подмарка с името Mengshi, която ще предложи на пазара два електрически SUV модела с груб дизайн и завидни офроуд качества, предназначени за платежоспособните клиенти. За сега моделите са със статут на концепции, но най-късно в средата на следващата година, същите ще бъдат пуснати в продажба с цени вариращи между 87 и 101 000 долара. 

И двата модела са построени върху новата модулна платформа на компанията наречена MORA с независимо окачване и батерия разположена под пода на кабината. Новата платформа позволява свързването на всички компоненти и системи в автомобила да се осъществява чрез кабел включително спирачната и кормилната система, което позволява бързата разработка на различни версии. Предвидено е и въздушно окачване, което може да променя просвета на моделите от 105 до 150 мм., а кормилната система управлява и четирите колела, като същите могат да бъдат насочени в една посока и по този начин автомобилът да се движи по диагонал, като същевременно радиусът на обратен завой възлиза на удивителните 5.1 метра. 

За задвижване и двата модела ще разчитат на четири електрически мотора с обща мощност от 1088 к.с. и тягова батерия с капацитет от 140 кВтч., която ще осигурява автономия до 500 км. Според производителят ускорението от 0 до 100 км/ч. ще става за 4.2 секунди за версията с две врати. Платформата позволява и вграждането на хибридна система с ДВГ, който служи за дозареждане на батерията с капацитет от 65.9 кВтч. в този случай автономията ще възлиза на 800 к.с., а мощността подавана към колелата - 816 к.с. Предвидени са 9 режима на движение, като трансмисията може да симулира и блокиране на осите за по-добра проходимост. 

Снимки на интериора липсват, но е ясно, че оборудването ще бъде изключително богато, а на борда място ще намира и автономна система за шофиране оборудвана с чифт камери под предното стъкло, пет радара и една инфрачервена камера, които ще следят и за сканиране на ралефа на пътното трасе. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар