понеделник, 13 юни 2022 г.

SsangYong Torres е изцяло нов SUV с офроуд претенции

 Корейците допълват своята моделна гама с изцяло нов SUV модел позициониран между SsangYong Korando и Rexton, чието бъдеще е неясно при положение сегашното състояние на марката. Неговото име е Torres и притежава смел дизайн с офроуд насоченост, който явно е съобразен повече с вкусовете на местните и китайските клиенти. По-наблюдателните ще открият елементи от Jeep и Land Rover, като радиаторната решетка и страничните кутии за съхранение разположени между C и D колоните. Интересно е, че според информацията, този дизайнерски стил ще стане основа и за бъдещите модели на марката, които марката ще предложи.

Интериора на SsangYong Toores, предлага модерна и комфортна обстановка с цифров инструментален панел и 12.3-инчов дисплей за мултимедията, като под него е позициониран 8-инчов тъчскрийн за управление на климатичната инсталация. Серийното оборудване включва 7 въздушни възглавници, предни седалки с обдухване и подгряване, амбиентно осветление, 4 USB порта и множество асистенти подпомагащи шофирането. За сега моделът ще се предлага във версия с пет места, като багажното пространство предлага впечатляващ обем от 703 литра. 

Към този момент няма официална информация относно това, какво ще видим под предния капак, но със сигерност там място ще намира новият 1.5 литров, T-GDI снабден с лека хибридна технология и мощност от 168 к.с., куплиран с 6-степенна, автоматична трансмисия задвижваща предните колела. Версия 4WD, също ще е налична за модела, както и изцяло електрическа версия. 

Продажбите на SsangYong Torres ще започнат още това лято с цени от 20 900 долара, а през 2023 година ще го очакваме и в Европа. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар