понеделник, 13 юни 2022 г.

Електрическият стартъп - EEZI Vc ще се произвежда в заводите на BAIC

Поредният стартъп за електрически автомобил идва от Китай под името EEZI Vc. Базираната в Tekpek компания представи първите официални изображения на производствената версия на своят първи модел, чиито продажби в Китай, трябва да започнат през ноември месец. Производството на EEZI Vc ще се осъществява в заводите на BAIC, която се е ангажирала с доставката на някои от компонентите за задвижване.

Моделът разполага с опростен дизайн и еднообемна каросерия с дължина от 3.9 метра, ширина - 1.55 и височина - 1.74 метра. С междуосие от 2.52 метра, компактният модел ще предлага място за спокойното предвиждане в градски условия за пет човека. Багажното пространство не е от най-големите но задоволява всекидневните семейни нужди. 

За сега  информацията относно задвижването сочи, че автономията на модела ще бъде 200 км., а батерията ще може да се зарежда, чрез бързозарядна станция от 10 до 80%, само за  - 8 минути, като разполага и с технология за смяна на батерията.  Повече подробности ще бъдат добавени към този пост, след официалната премиера на модела. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар