понеделник, 13 юни 2022 г.

Chevrolet Blazer EV с официална премиера на 18. 07. 2022г.

 За този модел тепърва ще се говори много, тъй като той е изключително важен за марката имайки предвид електрическият преход който ще направи именно с него. Когато преди няколко месеца видяхме обновеният Chevrolet Blazer стана ясно, че марката ще представи и изцяло електрическа версия, която ще бъде базирана върху платформата на GM за електрически автомобили носеща името Ultium. След Chevrolet Silverado, това е вторият модел на компанията, който ще разчита на тази платформа и е част от 20-те, които GM трябва представи до края на следващата година. 

Пред нас е първата снимка на електрическият Chevrolet Blazer в най-скъпата си спецификация - SS. Ясно се вижда, че дизайнерите не са избягали от динамичното излъчване, което е характерно за Blazer в цялата му история. моделът е разработен от нулата, но не могат да бъдат скрити с Cadillac Liriq, които се забелязват най-вече в задвижващата система. 

Производителят все още не разкрива каквато и да е информация, но е ясно, че базовата версия ще се задвижва от електромотор разположен на задния мост. Разбира се налична ще бъде и версия със задвижване на четирите колела, чиято мощност ще бъде минимум 500 к.с. Според информацията Сhevrolet Blazer EV ще предложи невиждана комбинация между стил, производителност и технология, каквото и да значи това. Това и всички подробности относно новият електрически модел на Chevrolet ще станат ясни на 18-ти юли, когато ще се състои и официалната премиера на модела. Продажбите в САЩ, обаче ще стартират едва през пролетта на 2023 година. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар