вторник, 26 април 2022 г.

Beijing X55 / Mofang с цена от 16 000$, но за сега само в Китай

 Китайският концерн BAIC ще представи на китайския пазар нов кросоувър модел наречен Beijing Mofang или Х55 в зависимост от пазара на който се предлага. Построен върху новата платформа на концерна проектирана съвместно с Daimler, новият модел ще бъде позициониран между предлаганият в Европа - Beijing X35 и Beijing X7, като ще бъде насочен към по-младите клиенти на марката. С дължина от 4.62 метра, моделът се нарежда до Audi Q5 и Ford Kuga / Escape, но ще се предлага с далеч по-атрактивна цена.

Добро впечатление прави дизайна на модела, който е по-скоро характерен за електрически такъв и разполага с модерните похвати като: електрическите дръжки на вратите, камерите за обратно виждане, които заместват страничните огледала, стандартни LED предни и задни светлини, като дори липсва и радиаторната решетка, а накрайниците на изпускателната система са скрити. Всичко това нямаше да прави впечатление, ако моделът не се задвижваше от конвенционален - 1.5 литров, турбо бензинов мотор, който между другото е разработен в Европа и предлага задоволителна мощност от 190 к.с. и изключителни ниски граници на шум от едва - 57.5dB. Все още не се споменава наличната трансмисия, но най-вероятно Beijing Mofang ще се предлага само с роботизирана такава.

Интериора на Mofang, също е в стила на електрически задвижван модел и предлага най-модерното оборудване и последните технологии с които концерна разполага. Налични за модела са интелигентната инфотайнмънт система разработена от Huawei с гласова операционна система работеща под 5G, която може да управлява всички функции в автомобила. Това разбира се ще е налично срещу доплащане, както и автономната система за шофиране от 3-то ниво, но серийно на борда място намират: цифров инструментален панел, цветен - HUD дисплей, 12.3-инчов свободно стоящ дисплей за мултимедийната система и два допълнителни LCD дисплея във вратите показващи изображенията от страничните камери. Двузоновият климатроник и пълният ел. пакет, както и повечето асистенти за подпомагане на шофирането, адаптивният автопилот и още много др., няма нужда да ги споменаваме. Камерите заместващи страничните огледала ще се предлага само за най-скъпте версии и то срещу доплащане. Любопитен факт е, че това ще бъде първият китайски модел на пазара, разполагащ с тази технология. 

Сега най-важният момент е цаната. В Китай, тя започва от 16 300 долара за базовата версия и достига 23 000 долара за премиум модела, като разбира се ще можете да се заиграете с предлаганият списък от екстри, което лесно може да вдигне цената над 35 000 долара. Дали ще стигне Beijing Mofang до Европа е рано да се гадае, но ние искаме този модел тук. Пройзводството освен в Китай ще се осъществява и в Русия.

Няма коментари:

Публикуване на коментар