събота, 9 април 2022 г.

Официални снимки на AVATR 11

Няколко месеца след като видяхме предпроизводствената версия на първият модел на новосъздадената китайска марка, сега пред нас са първите официални изображения на серийният AVATR 11. Както знаем моделът разработен съвместно Changan, производителят на батерии - CATL и електронният гигант Huawei. Създадената от тях марка ще предлага на пазара само електрически задвижвани модели в премиум сегмента, като първият модел ще бъде наличен на китайският пазар през третото тримесечие на тази година. 

Купеобразният електрически SUV с 4 врати е построен върху новата модулна платформа CHN и е оборудван с два електромотора задвижващи съответно предните и задните колела. Общата мощност възлиза на 578 к.с., а литиево-йонната батерия с капацитет от 90.4 кВтч., трябва да осигури автономия до 600 км. Според информацията в по-късен етап ще бъде налична и версия с по-голяма батерия и автономия надхвърляща 700 км. 

Интериора на Avatr 11, няма физически бутони и предлага цифров инструментален панел пред водача и спътника, а в средата е позициониран 15.3-инчов дисплей за инфотейнмънт системата. Главен акцент има позиционираният в средата на арматурното табло субуфер на озвучителната система. На борда място ще намира и автономна система за шофиране покриваща нива 3 и 4-ри, снабдена с 3 лидара, 6 радара, 12 ултразвукови сензора и 13 камери, които следят реалната обстановка около автомобила. Серийното оборудване ще е богато, като марката предлага и версия с луксозен интериор изработен от Givenchy. Цените все още не се споменават, нито това дали моделът ще се експортира. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар