сряда, 16 март 2022 г.

Aston Martin V12 Vantage е последният модел на марката с V12цилиндров мотор

 Английската марка представя лимитирана на 333 бройки версия на Aston Martin Vantage, оборудвана с V12-цилиндровия, би-турбо мотор от Aston Martin V12 Speedster, чиято мощност от 700 к.с. катапултира двуместният модел до 100 км/ч. от място за 3.4 секунди, при обявената максимална скорост от 322 км/ч. Трансмисията налична за тази версия е 8-степенна, автоматична - ZF с нови настройки и софтуер, която според производителят е по-прецизна и отзивчива от трансмисиите с двоен съединител.

Aston Martin V12 Vantage разполага с изцяло нов аеродинамичен пакет, който е по-функционален дори и от този на Vantage F1 Edition. Освен това моделът е оборудван с редица детайли изработени от композитни сплави, което е довело до чувствително намаляване на теглото, което за момента не се съобщава. За блестящото представяне на писта се грижи адаптивното окачване с по-твърди пружини и стабилизиращи щанги, без това да се отразява на комфорта. Диференциала с ограничено приплъзване, прекалибрираната кормилна система и въглеродно-керамичните спирачки допълват спортната окомплектовка на модела.

Интериорът в общи линии остава без промяна с цифров инструментален панел пред водача и архаичен, 8-инчов екран за инфотайнмънт системата. Воланът обаче е със специален дизайн, както и седалките с отопление и 16 посочно регулиране за оптимална позиция. Производителят предлага всевъзможни комбинации за персонализиране на интериора, което гарантира, че реално няма да бъдат произведени два еднакви модела. Първите бройки ще пристигнат при своите собственици тази пролет, които ще могат да се похвалят с най-бързият V12-цилиндров Vantage, правен някога и последният модел на марката оборудван с подобен агрегат. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар