петък, 7 януари 2022 г.

Scania актуализира R и S серията

 Шведите нямат никакво намерение да изпускат лидерските позиции и да изоставят с технологиите в своите модели и това го доказва първото по-голямо обновяване на Scania R и S серия, която бе представена през 2016 годна. Обновената версия на моделното семейство ще носи името Scania Super и ще бъде налично на пазара от тази пролет.


Сред новостите на първо място е изцяло новият - 12.7 литров, 6-цилиндров мотор с обща глава на цилиндрите и два разпределителни вала, което не голям плюс предвид това до какви разходи може да доведе това на собственика в случай на ремонт. Новото поколение агрегати ще се предлага във версии на мощност от: 420, 460, 500 и 560 к.с. Съобщава се и за нова Adblue система с намален разход и по-високо ефективност. Налична за всички версии ще бъде и новата 12-степенна трансмисия Opticruse с още по-бърза смяна на предавките и променени предавателни числа благодарение на което при 900 об/мин. на 12-та предавка скоростта на движение е 90км/ч., което понижава разхода на гориво с 8%. Съобщава се още и за промени на задния мост и спирачната система.


В интериора също се наблюдават промени и то не малки. Производителят отделя специално внимание на новата инфотайнмънт система и навигация, която е с подобрени карти и активна функция за разпознаване на пътни знаци, която влияе пряко на скоростта. Цялата информация от всички машини в Европа, Азия и ѝмерика ще бъдат съхранявани на общ сървър, чрез който картите и софтуера ще може да се ъпгрейдват безжично. Пред водача наблюдаваме познатият инструментален панел, чиито графики са  нови, а ръчната спирачка е заменена от електрическа такава, която се задейства автоматично при гасене на двигателя. Срещу доплащане производителят ще предлага и опция за замяна на страничните огледала с LCD дисплеи и камери с ултра-HD резолюция, която не се влияе от отблясъци и  LED светлините на задминаващите превозни средства. Външните камери са разположени в долната част на страничното стъкло с което изгледат от LCD дисплеите, разположени от вътрешната страна на А-колоните става по естествен. Налични са и нови материи и тапицерии с нова цветова палитра. Матраците също са нови с мемори пяна. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар