събота, 22 януари 2022 г.

Това е Cadillac Escalade-V

 Не е тайна, че новото поколение на Cadillac Escalade, изостава значително от своите преки конкуренти по отношение на визията, която е доста смекчена за разлика от тази на предходните поколения. От днес обаче, Cadillac ще се опита да върне нещата на мястото си с V- серията, налична за пръв път при SUV модел на марката, като застава редом до Cadillac CT4-V Blackwing и CT5-V Blacwing


Официалната премиера на Cadillac Escalade-V е насрочена за тази пролет, което оправдава до някъде отсъствието на изображения на интериора, където очакваме по-спортна обстановка с нови седалки, волан и алуминиеви педали. 

Под капака се очаква познатият от CT5-V Blacwing, компресорен, 6.2-литров, V8-цилиндров мотор с мощност 668 к.с., куплиран серийно с 10-степенна, автоматична трансмисия предаваща движението към четирите колела. Окачването, спирачната и изпускателната система са подобрени и пригодени за по-високи натоварвания. Същото важи и за трансмисията, която е с нов софтуер и допълнителни радиатори за охлаждане на маслото. Повече подробности очакваме да бъдат налични в най-скоро време.  


+++++++++++++++++++++++++++++++++++++

След официалната премиера, която се състоя на 11.05.22г. стана ясно, че Cadillac Escalade-V е най-мощният модел на марката в нейната история. Под капака място намира 6.2-литровия, V8-цилиндров компресорен мотор с мощност 682 к.с., куплиран с 10-степенна, автоматична трансмисия предаваща движението към четирите колела, която може да измести сцеплението до 67% към задният мост. Според производителят ускорението на тежащият 2820 кг. SUV, до 100 км/ч. става за 4.4 секунди. Окачването също е нова за модел на марката и именно тук прави дебют четвъртото поколение на Magnetic Ride Control. Системата за автономно шофиране Super Cruse ще се предлага срещу доплащане за модела, но пък озвучителната 3D система с 36 високоговорителя идва серийно за модела. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар