понеделник, 15 ноември 2021 г.

Ще оправдае ли вложените средства новата Mazda CX-50?

 Японската марка представи поредният си SUV модел, който ще бъде предназначен предимно за пазарите в Северна Америка, където ще се и произвежда в новостроящият в съдружие с Toyota, завод в Алабама. Предвидено е и производство в Китай, което ще се осъществява в заводите на Changan. Mazda CX-50 използва платформата от Mazda CX-30, като ще споделя и някои елементи от Toyota Corolla Cross и Toyota RAV4 с цел спестяване на средства. Като цяло целта на този SUV е неизвестна, тъй като пазара, а и самата марка предлагат множество подобни модели. Не сме фенове на електрическите автомобили, но по-удачно би било марката да представи електрически SUV с офроуд възможности, за каквито се претендира, че CX-50 ги притежава. Според говорител на марката, новият модел е съобразен с изискванията на хората, които използват своите модели извън пътя, което се случвало в последните 20 км. от тяхното пътуване и не било целесъобразно да се обръща специално внимание на поведението на автомобила извън пътя и за това, моделът предлагал отлично поведение на пътя и завидни проходими качества - каквото и да означава това. 

За задвижване Mazda CX-50 разчита на 2.5 литровият, бензинов мотор в атмосферна и турбо версия с мощност съответно от 187 и 254 к.с., куплирани с автоматична трансмисия предаваща движението към четирите колела само, когато режима Mi-Drive е включен при който предните и задните колела се въртят с еднаква скорост. През останалото време за сцеплението се грижат само предните колела. В Китай, моделът ще бъде наличен с атмосферните 2.0 и 2.5 лтрови мотори с мощност 158 и 195 к.с. и задвижване само на предните колела. В по-късен етап марката обещава да предложи и хибридни версии. 

Интериора е изчистен и до някъде скучен с аналогов инструментален панел пред водача и широкоекранна инфотайнмънт система. Добро впечатление правят качествените материали и изобилието от кожа, което ви кара да се чувствате приятно въпреки, че сте оставили над 32 000 долара при дилърите и то без да сте поръчали огромният панорамен покрив.


Няма коментари:

Публикуване на коментар