сряда, 4 ноември 2020 г.

Renault представи новият-стар Trafic

 Нов ли е новия Renault Trafic? След обновяването на настоящия модел , което се случи в началото на миналата година, сега марката представя новото поколение на товарния модел. По всичко личи, че всъщност това е един обстоен фейслифт на настоящият модел, но направените промени по него са толкова много, че производителят го обявява, като нов модел. След прекратяването на сътрудничеството с Opel, сега французите остават сами в развитието на товарната си гама и явно нямат желание да влагат значителни средства в развитието на изцяло нов модел. Външно в новото поколение от предходният модел са останали без промяна единствено прозорците, тавана и страничните огледала. Дизайна напомня по-големият Renault Master и като цяло вече разполага с по-солиден вид.

В интериора също има значителни промени, макар собствениците на настоящия модел да се чувстват в една съвсем позната обстановка. Инструменталният панел пред водача е станал по-четлив с големи аналогови уреди между които място намира дисплей за бордовия компютър. Новост е плаващия, 8-инчов дисплей на мултимедийната система, която ще се предлага срещу доплащане. На разположение за модела ще бъдат множество електронни системи и асистенти подпомагащи шофирането, както и адаптивен круиз контрол. 

От информацията става ясно, че моторната гама остава без промяна, но в близките няколко години ще бъде налична и изцяло електрическа версия E-Tech. Под капака за сега, място ще намират обновена версия на 2.0 литровия, турбо дизел, който ще се предлага във версии на мощност от 110, 150 и 170 к.с. Серийно, те ще се предлагат с 6-степенна, механична трансмисия, но срещу доплащане за по-мощните версии ще бъде налична и 6-степенната, двудискова скоростна кутия. 

Продажбите на новия - стар, Renault Trafic ще започнат от пролетта на следващата година. Както до сега моделът ще бъде наличен в товарни и пътнически версии с различно междуосие. цени не се споменават. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар