четвъртък, 12 декември 2019 г.

Skoda Rapid с обстоен фейслифт и модерен интериор

След представянето на Skoda Skala, наличието на Skoda Rapid Spaceback в портфолиото на марката практически се обезсмисли и моделът, бе свален от поточните линии, а предлагането му в Европа, практически приключи. Не такъв обаче е случаят със седан версията, която освен в Русия, където се и произвежда ще се предлага на пазарите в Китай, Индия и Източна Европа. За целта Skoda Rapid, отново е подложена на подобрения, както в дизайна, така и от техническа гледна точка и технологии. От пръв поглед се вижда, че дизайнът на екстериора е силно променен и напълно се вписва в новия стил на марката. Триъгълните предни светлини, шестоъгълната радиаторна решетка и L-образните задни светлини, придават напълно модерен изглед на седана, чиято възраст е вече близо 8 години. 
Интериорът е изцяло нов съобразен с изискваниятана съвременните клиенти. Налице е дори и цифров информационен панел пред водача, който ще се предлага срещу доплащане. Плаващия 8-инчов дисплей на инфотайнмънт системата ще се предлага срещу доплащане, но серийно ще бъде наличен 6.5-инчов дисплей за мултимедийната система. В оборудването място ще намират неща като: системата за предотвратяване на сблъсък, адаптивен круиз контрол, система за разпознаване умората на водача, асистент за паркиране и др. 
Що се отнася до агрегатите обаче, то там промени няма. Моделът ще продължава да се предлага с бензиновите 1.4 и 1.6 литрови агрегати с мощност съответно от: 89, 110 и 125к.с., като атмосферния, 1.6 литров мотор ще бъде куплиран серийно с 5-степенна, механична трансмисия. Срещу доплащане ще бъдат налични 6-степенната, автоматична или 7-степенната, DSG.
Много голяма вероятност има да видим и обновена хеч версия, която обаче ще бъде налична само на пазарите в Китай, където и ще се произвежда.

Няма коментари:

Публикуване на коментар