събота, 22 септември 2018 г.

Плановете на Ferrari до 2023г.

Италианската марка представи своя пет годишен план за своето бъдеще, като дава ядно да се разбере, че до края на 2022 година в портфолиото на Ferrari ще присъства и SUV модел. За целта инженерите са разработили изцяло нова модулна платформа, която ще стане основа и на няколко други модели. Тя ще разполага с централно разположен в предната част V6-цилиндров, турбо агрегат и трансмисия разположена на задния мост, която ще може да предава движението и към четирите колела. За повече мощност и премахване на така наречената турбо дупка, повечето модели ще бъдат оборудвани с хибридна технология взета директно от болидите от F1. Намеренията на компанията са до края на този период 60%, от продукцията да бъде оборудвана именно с тази технология. На новата платформа ще бъдат базирани наследниците на: Ferrari Lusso GTC4 TFerrari Portofino и Ferrari 812 Superfast
На върха в гамата ще бъде разбира се наследника на LaFerrari, който ще бъде изграден върху втората нова - модулна платформа на компанията, която тя разработва. Същата ще бъде и основа за наследника на 488 GTB, а V8 и V12-цилиндровите агрегати ще бъдат постоянно усъвършенствани и подсилени с хибридна технология. 
За сега производителят не се ангажира с конкретни дати за представянето на новите модели, но така или иначе, нас ни очакват вълнуващи новини от конюшната в следващите 5 години. Новата моделна линия "Icona" ще бъде неразделна част в гамата на марката, чиито първи два бутикови модела Ferrari Monza SP1 и SP2, видяхме тази седмица. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар