четвъртък, 11 януари 2018 г.

Ford Edge с обстоен фейслифт и ST версия

Един от малкото автомобили произведени в Северна Америка, който се предлага официално и в Европа, е Ford Edge. Сега той получава козметични промени и е готов да продължи своят пазарен успех. През изминалата година само в Германия са продадени над 5000 бройки, което доказва неговите качества. От пръв поглед се виждат външните промени по модела, които говорят, че марката не е пестила средства. Изцяло нова предна част и значителни изменения в задната част открояват новата версия. 
В САЩ, моделът ще продължава да се предлага само с бензиновият, би-турбо, 2.0 литров агрегат, чиято мощност е увеличена на 254к.с., куплиран с 8-степенна, автоматична трансмисия задвижваща предните или четирите колела. За клиентите, които искат повече мощност е налична и версията ST, с 2.7 литров, турбо мотор и мощност 315к.с., чието ускорение от 0 до 100км/ч става за 5.7 секунди. 
За съжаление в интериора промените не са големи, но благодарение на новата трансмисия, скоростният лост е премахнат и като цяло обстановката в салона е значително по-модерна. В серийното оборудване вече са включени системите за предотвратяване на сблъсък, датчик за сляпата зона на водача, автоматична смяна на предните светлини, както и асистента за поддържане движението в пътното платно при движение на магистрала. 
Официалната премиера на обновената версия ще се състои по време на автосалона в Детройт, като за сега не се споменава, кога и с какви агрегати ще бъде наличен в Европа. Със сигурност дизеловите версии ще присъстват в гамата на модела, но дали ще има изненади по отношение на моторната гама не е ясно. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар