четвъртък, 11 юли 2024 г.

Новото поколение на MG HS ще бъде налично в Европа още от този месец с цена от около 25 000 евро

 

Докато светът се лута в мъгла от електромобили, английската марка MG с богата история, която сега е собственост на SAIC, представя новото поколение на своят SUV, носещ името MG  HS. Новият HS е като тигър, скрит в китайска броня. Остри линии, агресивна предница, динамичен силует – всичко това подсказва за спортен дух. Но не се лъжете по външния вид. MG HS е свеж дъх в сегмента на SUV-тата. Не е перфектен, но е забавен, практичен и честен. И в свят, доминиран от електромобили, това е качество, което си струва да се оцени. Реално новият MG HS е базиран на Roewe RX5 и може да се смята за негова по-достъпна версия. Не трябва да забравяме, че реално първото поколение на HS е един от най-продаваните китайски модели в Европа с над 24 000 бройки. Второто поколение на китайският SUV също ще се предлага на стария континент и то още от този месец с цени от около 25 000 евро.

Няма хибридизация, няма електрификация, просто чиста, неподправена мощност под капака.  Това поне се отнася за базовата версия на модела, която е снабдена с 1.5 литровият, турбо бензинов мотор с мощност 168 к.с., куплиран серийно с 6-степенна, механична трансмисия задвижваща предните колела. Не е много, но е достатъчно, за да ви осигури уверено ускорение и динамично шофиране. Не е звяр, но не е и летаргичен охлюв. Срещу доплащане клиентите ще могат да оборудват модела и с 7-степенна, двудискова скоростна кутия. Все пак за да бъде в крак с модата, марката ще предложи и хибридна версия снабдена с ДВГ с мощност 143 к.с. и електромотор с мощност 204 к.с., който ще може да задвижва моделът в изцяло електрически режим в рамките до 121 км. Това става благодарение на наличната тягова батерия с капацитет от 24.7 кВтч. 

Интериорът предлага комфорт и простор. Кожени седалки, панорамен покрив, информационно-развлекателна система с голям сензорен екран – всичко, което бихте очаквали от модерен SUV идват още от базовото ниво на оборудване, но не е прекалено лъскав или претрупан. MG HS ще се предлага в две нива на оборудване, като при всички случаи пред водача място намира цифров панел с два 12.3-инчови екрана, съответно за инструментариума и инфо-развлекателната система. Най-високото ниво на оборудване ще се предлага с пакет от камери с обзор 360 градуса, премиум озвучителна система с 8 високоговорителя, ел. предни седалки с отопление и масажна функция и т.н. Багажното пространство възлиза на 507 литра, но то бързо може да бъде увеличено двойно, ако облегалките на задната седалка се сгънат. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар