вторник, 5 септември 2023 г.

Dongfeng Forthing U-Tour V9 представен на автосалона в Мюнхен


По време на автосалона в Мюнхен, китайската марка представя своят нов MPV модел нарече Forthing U-Tour V9. С дължина от 5.25 метра, китайският модел в Европа ще се конкурира единствено с луксозните версии на Mercedes V-class (W447), каквито са и амбициите на китайците. За целта производителят не е правил никакви компромиси относно качеството и технологиите налични на борда. Към момента китайците мълчат за наличието на този модел в Европа, но щом са си направили трудът именно той да присъства на фирменият щанд на марката, най-вероятно същият ще бъде наличен на немският пазар до края на следващата година. 

За задвижване U-Tour V9, разчита на 1.5 литров, бензинов турбо мотор с мощност 190 к.с., куплиран с 7-степенна, двудискова трансмисия задвижваща предните колела. Налична за модела е и PHEV хибридна версия със същият агрегат, но куплиран с електромотор, чиято обща мощност все още не се споменава. Според информацията тази версия на китайският MPV модел ще може да се движи в изцяло електрически режим, комбиниран такъв, но при повечето случай бензиновият агрегат ще служи като алтернатор за тяговата батерия на борда, чиито спецификации също не са налични. 

По отношение на интериора, то там преобладават кожени еко материи и дървени фурнири, а пред водача място намира двоен цифров панел. Конзолата между предните седалки е от плаващ тип, а физическите бутони са сведени до минимум. Моделът се предлага в конфигурация от 7 места по схемата 2+2+3, като втория ред разполага с първокласни, авиациони кресла с масажна и вентилиращи функции. Возещите там, разполагат и с вградени малки тъчскрийн екрани в подлакътниците, от които се управляват всички функции на седалките. За управлението на четиризоновият климатик на втория ред седалки е инсталиран панел със сензорни бутони. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар