вторник, 18 януари 2022 г.

Освен в Русия, Aurus Komendant ще се произвежда и в САЩ

 Според последните новини, премиерата на хиперлуксозният руски SUV модел наближава, а успоредно с това стават ясни все повече подробности относно този проект. Явно недоволни от факта, че премиерата на модела закъсня значително, което бе оправдано с настъпилата пандемия, ръководството на марката уволни техническият директор, а малко след това подхрани специализираните издания с още информация. Според нея става ясно, че Aurus Komendant ще се произвежда, както в Русия, така и в САЩ, което означава, че това ще бъде първият руски автомобил предлаган официално зад океана. 


Според наличната официална информация дължината на четириместният луксозен SUV, възлиза на - 5.38 метра, а междуосието на - 3.1 метра. Ширината и височината са съответно: 2.04 и 1.82 метра. Общото тегло посочено от производителят е 3235 кг., което не е ясно как ще се отрази на управлението въпреки, че серийно ще бъде оборудван с въздушни амортисьори. 


Под капака място ще намира хибридната технология позната от седана  Aurus Senat, която разполага с V8-цилиндров, 4.4 литров, турбо бензинов мотор и електромотор, чиято обща мощност в случая възлиза на 598 к.с. Трансмисията е 9-степенна, предаваща движението към четирите колела. 

Снимки на интериора все още не са разпространени, но става ясно, че на борда място ще намира и автономна система за шофиране, каквато за сега липсва в споменатият седан. На разположение още ще бъдат налични и комплекс от камери с обзор - 360 градуса, ел. отварящи и затварящи се задни врати, два допълнителни дисплея за возещите се на втория ред седалки, хладилник, масажни задни седалки и др. Серийното производство на модела се очаква да започне в края на тази или началото на следващата година, като цените остават в тайна. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар