сряда, 9 октомври 2024 г.

Екзотични: Oilstainlab Half-11

 

Oilstainlab, базирана в Лонг Бийч, Калифорния, е компания, която бързо набира популярност със своите иновативни и смели проекти. Основана през 2019 г. от близнаците Никита и Илия Бридан, компанията се отличава с уникалния си подход към автомобилния дизайн и инженерство. Един от най-забележителните им проекти е Half-11, който предизвика вълнение в автомобилния свят със своята нестандартна визия и впечатляващи характеристики. 

Half-11 е резултат от страстта на братята Бридан към автомобилите и желанието им да създадат нещо наистина уникално. Проектът започва като експеримент, вдъхновен от класическите модели на Porsche, но с модерен и авангарден подход. Идеята е да се създаде автомобил, който комбинира най-доброто от миналото и бъдещето, като същевременно предлага изключително удоволствие от шофирането.

Half-11 е автомобил, който веднага привлича вниманието със своята нестандартна визия. Външният му вид е комбинация от класически и модерни елементи, като предната част напомня на Porsche 911, докато задната част е вдъхновена от ретро състезателни автомобили. Тази уникална комбинация създава впечатление за автомобил, който е наполовина класически, наполовина футуристичен. Автомобилът е изграден върху специално проектирана тръбна стоманена рама, която осигурява изключителна здравина и лекота. Каросерията е изработена от алуминий и карбон, което допълнително намалява теглото и подобрява производителността. Half-11 тежи малко над 900 килограма, което го прави изключително лек и маневрен. 

Oilstainlab Half-11 се предлага с два различни силови агрегата: класически атмосферен, 6-цилиндров боксер и иновативна електрическа система, наречена “Thunder-Volt”. Шест цилиндровият двигател е разработен в сътрудничество с инженери от IndyCar и предлага мощност от 650 к.с., при 12.000 об/мин. Тази конфигурация осигурява изключително динамично и вълнуващо шофиране, което напомня на класическите състезателни автомобили. Електрическата система “Thunder-Volt” е също толкова впечатляваща, като предлага бързо ускорение и плавно шофиране и мощност от 850 к.с. Тази система позволява на водачите да избират между електрически и бензинов режим, като сменят задната част на своите автомобили, което може да се случва във всеки гараж без наличието на специалисти.

Интериорът на Half-11 е също толкова впечатляващ, колкото и външният му вид. Дизайнът е минималистичен и функционален, с акцент върху висококачествени материали като карбон, титан и алкантара. Въпреки компактните си размери, автомобилът предлага достатъчно пространство за водачи до 190 см височина, като същевременно осигурява комфорт и удобство. Oilstainlab планира да произведе само 25 броя от Half-11, което го прави изключително ексклузивен и желан автомобил. Всеки автомобил ще бъде персонализиран според предпочитанията на клиента, което гарантира уникалност и индивидуалност на всяко превозно средство. Цената на Half-11 започва от 2.3 млн. долара, което го поставя в категорията на най-луксозните и ексклузивни автомобили на пазара.



Няма коментари:

Публикуване на коментар