понеделник, 12 август 2024 г.

Новото поколение на GMC Terrain предлага перфектният баланс между комфорт и практичност


Новото поколение на GMC Terrain e новият претендент за титлата на най-добрия градски джип Америка. Американците отново са решили да ни покажат какво могат, като ни предлагат един автомобил, който обещава да бъде всичко за всички. Новият GMC Terrain е като един класически американски футболист - мускулест, самоуверен и с леко преувеличени пропорции. Масивната решетка, острите линии и изобилието от хромирани детайли му придават агресивен вид, който със сигурност ще привлече вниманието на всички и е съобразен с настоящата дизайнерска линия на марката. 

Не е тайна, че моделът на GMC винаги е бил тясно свързан с Chevrolet Equinox, което е валидно и сега. За първи път обаче версията на GMC се различава коренно от своят донор и освен очевидните разлики в екстериора, моделът вече разполага и със собствен интериор с 15-инчов портретно разположен централен дисплей за инфо-развлекателната система, който предлага множество функции, от контрол на навигацията до стрийминг на музика. Пред водача е позициониран 11-инчов цифров инструментален панел, а информацията за това какво се случва зад автомобилът водачът получава чрез LCD огледало. Други налични функции включват HD камера с осем изгледа около автомобила, подложка за безжично зареждане на телефони, електрическа задна врата и 5G WiFi на борда. Стандартно на борда място намират над 15 асистента подпомагащи шофирането, но системата за автономно шофиране Super Cruise по неясни причини не е налична за модела дори и срещу доплащане. 

За разлика от екстериора и интериора, тясната свързаност с Equinox обаче не може може да бъде скрита. Под капака на новият GMC Terrain място намира 4.цилиндржовият 1.5 литров, турбо бензинов мотор с мощност 177 к.с., куплиран серийно с 8-степенна, автоматична трансмисия предаваща движението към четирите колела  с уговорката, че системата за задвижване на четирите колела е по-скоро за леки преходи по неасфалтирани пътища, отколкото за катерене по скали. Ако търсите истински офроуд автомобил, по-добре си потърсете нещо друго въпреки наличието на офроуд версията AT4. 

Ако търсите истински офроуд автомобил, по-добре си потърсете нещо друго, но при всички положения GMC Terrain е един добър избор за тези, които търсят комфортен и практичен автомобил за ежедневна употреба. Той предлага просторно купе, богата стандартна екипировка и приятен външен вид. Продажбите на новият GMC Terrain ще стартират в края на годината, като цени за сега не ес съобщават. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар