неделя, 23 юни 2024 г.

Екзотични: Rezvani Arsenal

 

Американската марка представя поредният си автомобил подготвен за война. Новото предложение на марката за бронирано превозни средства носи името Arsenal и се присъединява към семейството на Rezvani TankHercules и Vengence. Новият модел е базиран на Cadillac Escalade-V, но видимо е претърпял основни подобрения свързани както с механиката, така и в дизайна и оборудването. 

Екстериорът е променен радикално с дизайн наподобяващ военна бронирана машина със специално изработени за целта от въглеродни сплави с кевларени елементи с  ниво на бронировка - В6. За разлика от екстериора, то интериора на американският брониран SUV е останал непроменен, но с добавени значително количество функции за защита от атака. Моделът се предлага във версия със седем или осем места, като първият и вторият ред седалки разполагат с подгряваща система. Волана също е отопляем, а тризоновата климатична инсталация се предлага серийно. Налична е озвучителна система с 19 високоговорителя, панорамен покрив, система за нощно виждане, интерком и др. Опционалният пакет Military Edition предлага заслепяващ прожектор, OM защита, система за димна завеса с възможност за разпръскване на лютив газ, както и дръжки на вратите по които тече ток за да не могат да се отварят отвън. 

За задвижване Rezvani Arsenal разчита на V8-цилиндровият, 6.2 литров компресорен агрегат с мощност 700 к.с., куплиран с 10-степенна автоматична трансмисия задвижваща четирите колела. Окачването също е модифицирано с 32-инчови гуми с диаметър 22-цола. Производителят възнамерява да произведе 100 бройки от Arsenal, като цените ще започват от 225 000 долара. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар