понеделник, 13 май 2024 г.

BAIC и General Mototrs представят компактният SUV модел Baojun Yunhai с EV и PHEV технология

 

Най-новият SUV на марката създадена вследствие сътрудничеството между BAIC и GM ще бъде предлаган като EV и PHEV. Това стана ясно след представените първи изображения на Baojun Yunhai, чиито продажби трябва да започнат през лятото на тази година и то не само на пазарите в Китай. Според информацията дължината на модела възлиза 4.54 метра и е базиран на новата платформа разработена от Baojun. Няма да е изненада, ако този модел послужи за основа на наследника на Ford Kuga, но това са само спекулации. 

За сега електрическата версия е потвърдена само с наличието на един електромотор с мощност 204 к.с. и литиево-желязо-фосфатна батерия, чиито характеристики не са известни. Хибридната версия на своя страна е оборудвана с бензинов - 1.5 литров мотор и електромотор, за които също все още не се споменава нищо. Съобщава се, че и максималната скорост и на двата варианта за задвижване ще бъде ограничена на 170 км/ч. Повече подробности за модела ще бъдат добавени след неговата официална премиера. 

++++++++++++++++++++++++++++++

След официалната информация разпространена от производителя се потвърди, че Baojun Yunhai ще се предлага като Plug-in хибрид и изцяло електрически задвижван модел. чисто електрическата версия ще бъде на разположение с два типа батерии с капацитет от 56.7 и 69.2 кВтч., които би трябвало да осигуряват пробег между 500 и 600 км. И двете батерии имат възможност за бързо и двупосочно зареждане. За хибридната версия също са предвидени два вида батерии с капацитет от 9.5 и 20.5 кВтч., които в най-добрия случай доставят възможност за изцяло електрическо движение в рамките до 100 км. С пълен резервоар и заредена батерия хибридната версия може да измине разстояние от 1100 км. при среден разход на гориво от 4.6л/100км. 

Интериорът е издържан в минималистичен стил с 8.8-инчов, цифров инструментален панел пред водача и 15.6-инчов плаващ дисплей за инфотейнмънт системата. Стандартният обем на багажника възлиза на 567 литра, а в интериорът могат да се намерят 29 отделения за съхранение на вещи и множество къпхолдери. Срещу доплащане се предлага и хладилно отделение за вещи между предните седалки. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар