неделя, 28 април 2024 г.

Toyota bZ3C и bZ3X представени като предпроизводствени версии в Пекин


 


На автосалона в Пекин, японската марка представя два модела, като част от стъпките които прави за постигането на въглеродна неутралност. Новите модели допълват гамата на Toyota bZ3 и може да се смятат като предпроизводствени версии на концепциите които видяхме миналата година в Брюксел - Toyota Urban SUV Concept и Toyota Sports Crossover Concept

Това до някъде ни кара да мислим, че марката ще предложи bZ3C и bZ3X и в Европа, но това няма да стане по-рано от края на следващата година. Продажбите на производствените версии на Toyota bZ3C и bZ3X в Китай ще стартират в края на тази година или началото на следващата година, като разлики в дизайна не се очакват. 

Японският производител все още не е обявил изчерпателни подробности относно двата модела, но се знае, че те са разработени съвместно с китайските BYD и FAW и най-вероятно се уповават на E-TNGA платформата на марката. както знаем, тя предоставя възможност за наличието на един или два електромотора, а батериите ще бъдат доставяни от BYD. 

И двата модела предлагат просторен интериор издържан в минималистичен стил с масивен централно разположен дисплей за инфо-развлекателната система и плаваща централна конзола. Други ключови компоненти са двуспицовите волани, малкият дисплей пред водача и огромният панорамен покрив, който най-вероятно ще се предлага срещу доплащане. Срещу доплащане ще бъде налична и автономната система за шофиране с лидар технология, която най-вероятно ще предлага ниво 2+ на автономно управление.



Няма коментари:

Публикуване на коментар