вторник, 9 април 2024 г.

Opel Frontera се превърна в непретенциозен кросоувър

Благодарение на факта, че PSA закупи Opel и сега марката е към групата на Stallantis, за добро или лошо немците възраждат модела Opel Frontera. Пред нас са първите снимки на модела, чиято пазарна премиера се очаква да се състои през лятото на тази година. Новият Opel Frontera ще замени Opel Crossland и ще предлага значително по-голямо пространство и гъвкавост на интериора, а багажното пространство ще варира между 460 и 1600 литра. 

Като цяло моделът е основан върху предназначеният за развиващите се пазари Citroen C3 Aircross, но в никакъв случай това означава, че моделът е бюджетен въпреки, че се очаква същият да се предлага с атрактивни цени. Инженерите от Рюселсхайм са обърнали специално внимание за настройките на шасито и са придали типичните за моделите на Opel поведение на шофиране. 

Според неофициалната информация, за задвижване новата Frontera ще разчита на 3-цилиндровият, бензинов - 1.2 литров турбо мотор с мощност 130 к.с., който ще се предлага и във версия с 48-волтова, лека хибридна система  и мощност от 136 к.с.  Базовата версия най-вероятно ще разчита на 6-степенна, механична трансмисия, но в повечето случаи налична ще бъде новата 6-степенна, автоматична трансмисия. Налична за модела ще бъде и изцяло електрическа версия, чиято технология ще бъде идентична с тази на Peugeot 2008

Интериорът е оборудван с цифровият Pure Panel пред водача, който се състои от два 10-инчови дисплея пред водача. Споменава се наличието на редица системи подпомагащи шофирането, като повечето ще се поръчват допълнително, но в най-високото ниво на оборудване ще бъдат налични серийно. Купувачите на новата Frontera обаче ще трябва да забравят ва панорамния покрив и висококачествените покрития в интериора. Повече подробности, както и снимки ще бъдат добавени към този пост след официалната премиера на модела. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар