петък, 23 октомври 2020 г.

Обновеният Opel Crossland с опит за повече стил и изисканост

 Малко преди да бъде "убит", най-невзрачният модел в гамата на марката - Opel / Vauxhall Crossland X, получава обстоен фейслифт и планирана актуализация на модела. Новият собственик на Opel в лицето на PSA, явно не крие чувствата си към първият модел базиран върху платформа от PSA и то още преди да се заговори за закупуването на марката от GM. Дизайна на обновеният Crossland e в стила на новият Opel Mokka, но не може да придаде стилното излъчване въпреки изцяло новата предна част. 

За разлика от екстериора, промените в интериора са минимални и се свеждат до наличието на нова мултимедийна система, нови тапицерии за седалките и наличието на контролер за опционалната система за тракция - IntelliGrip. 

Както знаем моделът е снован върху вече остарялата платформа от предходното поколение на Peugeot 2008, но с направени известни подобрения относно окачването. Моторната гама остава без промяна и включва работещите под Евро6, 3 и 4-цилиндрови, бензин и дизелови агрегати с мощност между 83 и 130к.с. Трансмисиите са 5 и 6-степенни, механична, като за най-мощните бензин и дизелови версии е налична и 6-степенна, автоматична трансмисия. 

Продажбите на обновеният Crossland ще започнат от началото на следващата година, като най-късно до края на 2023 година се очаква неговият наследник, който ще бъде удължена версия на Mokka. За сега обаче този модел не е потвърден официално от производителят. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар