четвъртък, 18 април 2024 г.

Exeed E08 Concept предвестник на първият MPV модел на марката

 

На автосалона в Пекин, Chery ще представи концепция на MPV модел, който ще бъде част от моделната гама на Exeed, когато той бъде внедрен в серийно производство. За разработката на концепцията Exeed E08 са отговорни дизайнерските студия на марката в Китай и Европа, а производствената версия би трябвало да се причисли към серията Exlantix. 

Това означава, че няма голяма вероятност да видим този модел извън границите на Китай, тъй като автомобилите с емблемите на Exeed са предназначени само за местния пазар. Официална информация все още липсва, но ако приемем за вярно, че първият за марката MPV модел ще бъде причислен към серията Exlantix, това означава, че същият ще разчита на изцяло електрическо задвижване и най-вероятно ще споделя платформата на Exlantix ET

MPV концепцията разполага с триредово оформление на салона и предлага място за 6 човека. Моделът е с дължина от 5.2 метра, а за лесният достъп до интериора се грижи огромната задна плъзгаща се врата с вградена в нейната конструкция B-колона. Този похват най-вероятно ще бъде изоставен в серийният модел, който би трябвало да стане реалност не по-късно от 2026 година. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар