неделя, 24 март 2024 г.

Новият Nissan Kiks ще бъде представен на автосалона в Ню-Йорк

 

Не е тайна, че Nissan Kicks е един от най-достъпните кросоувъри на азиатските пазари, както и тези в Северна и Южна Америка. Успехът на модела е дал възможност на производителя да погледне по-сериозно на него и да отдели повече средства в неговото развитие. Доказателство за това е второто поколение на модела, което ще бъде представено на автосалона в Ню-Йорк. От пръв поглед става ясно, че пред нас стои модерен субкомпактен кросоувър модел който освен, че ще задържи сегашните почитатели ще успее да привлече и нови. 

Забравете за каквото и да електрификация, което означава неограничени и безгрижни преходи без да трябва да смятате къде и кога да заредите батерията и дали обещаните оставащи 100 км., всъщност не са 45. Под капака на новият Nissan Kiks място намира добрият стар - 2.0 литров, атмосферен мотор с мощност 141 к.с., куплиран с CVT трансмисия задвижваща предните колела. Предвидена и версия с интелигентно задвижване на четирите колела с Xtronic CVT трансмисия с няколко режима на работа според настилката. всичко това важи за версията предлагана в Северна Америка. голяма вероятност има още тази година да бъдат представени версии с 3-[r.rko,flrq турбо бензинови мотори, както и такива оборудвани с лека хибридна система. 

Интериорът се отличава с двоен цифров панел с двойка 7 или 12-инчови дисплеи в зависимост от нивото на оборудване. При всички случаи климатичната инсталация ще се управлява от дисплея за инфо-развлекателната система. моделът ще се предлага в три нави на оборудване, като най-скъпата SR версия ще разполага с озвучителна система от Bose с 10 високоговорителя включително и в облегалките на главите в предните седалки. Налична ще бъде и система от камери с обзор от 360 градуса и автономна система за шофиране от ниво 2. Цени все още не са обявени, но при всички случаи ценовата листа на модела ще започва от над 21 000 долара.


Няма коментари:

Публикуване на коментар