неделя, 31 март 2024 г.

Dongfeng Aeolus L7 е Plug-in хибрид с разход от 0.6л/100км.

 


След представеният преди една година Donfeng Aeolus Haohan, сега китайската марка представя нова версия на модела, която ще се предлага на пазара само като Plug-in хибрид. Неговото име е Aeolus L7 и ще бъде наличен на пазара от това лято. Дизайнът на L7 е леко променен, което е довело до леко увеличаване на общата дължина, но междуосието е останало без промяна. 

За задвижване L7, разчита на бензинов - 1.5 литров, турбо бензинов мотор с мощност 154 к.с., съчетан с електромотор вграден в 4-степенната, DHT трансмисия. Общата мощност системата възлиза на 360 к.с., а тяговата батерия с капацитет от 30.3 кВтч. предоставя възможност за движение в изцяло електрически режим в рамките до 205 км. Средния разход на гориво според производителят възлиза на 0.6л/100 км., а само за 5 минути батерията може да бъде заредена чрез бързо зарядна станция с електричество достатъчно да изминете 300 км.  

Интериора е идентичен с този на Aeolus Haohan, но централният вертикално позициониран дисплей за инфо-развлекателната система е заменен от 13-инчов свободно стоящ, въртящ се дисплей. Централната конзола между седалките е с променен дизайн, а контролера за избор на предавки е качен на кормилната колона. Срещу доплащане клиентите могат да оборудват своите модели с HUD дисплей с добавена реалност, панорамен покрив и предни седалки с масаж и вентилация. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар