петък, 19 януари 2024 г.

Новото поколение на Chevrolet Spin е модернизирана версия на настоящият модел


Южноамериканското подразделение на марката представи новото поколение на семейният MPV модел Chevrolet Spin, който се предлага успешно на пазарите в региона вече 12 години. От пръв поглед става ясно, че новият модел е модернизирана версия на настоящият модел със силно променен дизайн, изцяло нов интериор и модернизирана механика. 

Съобщава се за променено окачване и леко увеличен клиренс, нови настройки на кормилната система и подобрена спирачна система. Моторната гама все още не е оповестена официално, но източници близки до компанията споделят, че познатият 1.8 литров, атмосферен мотор ще продължава да намира място под предния капак, съчетан с механична или автоматична трансмисия.

Интериора на новият Chevrolet Spin е изцяло променен и значително модернизиран. Моделът ще продължава да се предлага във версия с 5 или 7 места, но пред водача вече място ще намира опционален цифров инструментален панел придружен от мултимедийна система от ново поколение MyLink. На борда място ще намират и редица нови технологии непознати до сега за MPV модела. Такива например са системата за предотвратяване на сблъсък, сензорите за наличието на обекти в сляпата зона на водача, камери с обзор 360 градуса и дори шест въздушни възглавници. Това най-вероятно ще се отрази и на стартовата цена на модела. Повече информация ще бъде добавена веднага след официалната премиера на модела, която трябва да се състой до няколко седмици. 

++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Официалната премиера на новият Chevrolet Spin се състоя тази седмица почти 3 месеца, след като видяхме първите снимки на модела който се предлага предимно в Латинска Америка. Сега вече имаме по-добра визия за модела благодарение на новият набор от изображения, които доказват неговата еволюция. 

За съжаление обаче, освен силно промененият екстериор и изцяло новият интериор, под кожата Chevrolet Spin си остава до голяма степен непроменен. под капака място намира познатият 4-цилиндров, 1.8 литров атмосферен мотор, който все пак е модернизиран и е с увеличена на 111 к.с. мощност, но 11% намален разход на гориво. Серийно моторът е куплиран с механична трансмисия, а срещу доплащане клиентите ще могат да оборудват своите модели с 6-степенна, автоматична трансмисия. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар