вторник, 7 ноември 2023 г.

Производствената версия на Toyota IMV 0 с цена от 10 000 $ и нулев комфорт

 Само няколко дни след представянето на концепцията Toyota IMV 0, марката е готова с производствената версия на модела, която е предназначена за развиващите се пазари и ще се предлага с цена малко над 10 000 долара под името Hilux Champ. За целта разбира се са правени много икономии обхващащи почти всички възли на товарният модел. Грубият дизайн е с плоски панели и стъкла. Интериорът е изработен от твърда пластмаса и гума в комплект с нулевото оборудване и простата механика, допринасят за изключително ниската цена на модела. 

Като цяло Toyota IMV 0 е разработена в Тайланд и ще бъде налична на пазарите пазарите в региона, Индия, Южна Америка и Африка. За задвижване ще бъдат налични 4-цилиндрови, бензин и дизелови агрегати  с работен обем от 2.0 и 2.4 литра. мощността на бензиновият мотор възлиза на 139 к.с., докато дизеловата версия ще доставя 150 к.с. към задните колела. При всички случаи трансмисия е 5-степенна, механична. Общото тегло на модела е 1555кг., което не би трябвало да бъде проблем за моторната гама. Предвидена е и версия с 2.7 литров, бензинов мотор с мощност 169 к.с., куплиран серийно с 6-степенна, автоматична трансмисия. 

Простият интериор с винилов интериор посреща с работна обстановка и почти нулево оборудване. Забравете за каквито и да е асистенти подпомагащи шофирането, мултимедии или озвучителни системи. В базовата версия липсва дори и възможност за настройка за посоката на потока на въздух в кабината, въздушни възглавници, ABS и оборотомер, но все пак по необясними причини са налични ел. огледала и стъкла.  Това разбира се важи за базовата версия, докато по-скъпите модификации ще предлагат всичко необходимо, а срещу доплащане марката предлага над 100 аксесоара за персонализиране.



Няма коментари:

Публикуване на коментар