сряда, 25 октомври 2023 г.

Mazda Iconic SP Concept е спортно купе с водородна технология

 Според говорител на марката, електрическата технология все още не позволява да бъде представен електрически задвижван наследник на Mazda MX-5, поради високото тегло което за сега не може да бъде избегнато имайки предвид наличната технология. Това обаче не пречи на марката да представи визия за дизайна на евентуален бъдещ наследник на МХ-5 с името Iconic SP Сoncept, която в случая е купе от затворен тип. Информацията сочи, че моделът е насочен към пистата, но предлага и наслада от шофирането в ежедневието. 

За задвижване Mazda Iconic SP Concept, разчита на задвижваща система съставена от двуроторен агрегат и водородни клетки които доставят мощност от 370 к.с., само към задните колела. Моделът е оборудван с технология, която го превръща в източник на енергия за вашият дом, ако това се наложи. 

Размерите на концептуалният модел са както следва: дължина - 4.18, ширина - 1.85 и височина - 1.15 метра, а общото тегло възлиза на 1450 кг. Интериорът предлага място за двама и опростена атмосфера с цифров инструментален панел пред водача и интегрирана в таблото инфотайнмънт система. Централният тунел и със значими размери, което най-вероятно е породено от факта, че именно там е позиционирана тяговата батерия на модела, чиито капацитет не се съобщава. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар