неделя, 27 август 2023 г.

Porsche 914 Restomod от Fifteen Eleven Design с цена от 450 000$

 Британската фирма Fifteen Eleven Design, представя restomod на Porsche 914. Проекта на компанията е отнел близо 3 години, но по всичко личи, че чакането си е заслужавало. Купето е  с леки промени в дизайна и е изработено от въглеродни влакна, а оригиналното шаси е подсилено с добавяне на тръбно шаси. 

Окачването идва директно от Porsche Cayman GT4, както 6-цилиндровият, боксер с работен обем от 3.8 литра. Това означава, че мощността на Porsche 914 Restomod от Fifteen Eleven Design е между  380 и 400 к.с., благодарение на новата дроселова клапа и преработената изпускателна система, а трансмисията е 6-степенна, механична. Спирачната система е доставяна от Brembo с двойно вентилирани дискове и четири бутални апарати. 

Интериорът предлага автентична обстановка с кожена тапицерия по поръчка, седалки Recaro и ръчно изработена топка за скоростният лост с цветни орнаменти. Мястото за краката на водача е разширено благодарение на специално добавената ложа за педалите. Разбира се, всеки екземпляр може да бъде персонализиран по желание на клиента, но забравете за каквито и да е асистенти и системи за сигурност. 

Динамичните характеристики все още не са оповестени, но компанията вече е започнала да приема поръчки за своят реставриран модел, чиито цени стартират от 442 512 долара без данъци и транспортни такси. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар