четвъртък, 9 март 2023 г.

Предлаганата в Югоизточна Азия версия на Toyota Yaris / Vios с трети фейслифт

 Третото освежаване на Азиатската версия на Toyota Yaris, налага значително по-агресивен дизайн на компактният хеч модел. След премиерата на новото поколение на седан версията на модела известна катоToyota Vios / Yaris Ativ, сега марката е принудена да направи по-радикални промени на предходното поколение , което ще продължава да с предлага на пазарите в Югоизточна Азия, Африка и Латинска Америка. 

В интериора също се наблюдават промени, като впечатление правят новата мултимедийна система, която вече ще бъде налична с 8 и 9-инчови дисплеи. Инструменталният панел пред водача също е нов с наличен 4.2-инчов дисплей за показанията на борд компютъра. Оборудването е увеличено, а материалите с малко по-добро качество. Предните седалки са с нов дизайн, а на борда място намират и USB-C портове. ABS, ESP, TC, асистента за потегляне при наклон, както и системата за предотвратяване на сблъсък са серийни за модела. 

Под капака промени няма. Там място ще продължава да намира 1.2 литровия, бензинов мотор с мощност 92 к.с., куплиран с CVT трансмисия. На отделни пазари обновеният Yaris ще се предлага и с 1.3 и 1.5 литрови, бензинови агрегати. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар